Monday, August 30, 2004

Dag 1: Op het Japanse nieuws!

Na een rit van ongeveer 4 en een half uur, waarbij we regelmatig door de overblijfselen van tropische storm Gaston werden geinondeerd, arriveerden we in New York City! Bij de Lincoln tunnel, waar we binnenkwamen, werden de vrachtwagens gecontroleerd, maar wij konden zo doorrijden. Natuurlijk zien Kai en Saskia er ook heel onschuldig uit.

Tien minuten later reden we naast het Marriott Marquis hotel, maar er was nergens een opening om je auto af te geven. Toen we dat aan een van de politieagenten vroegen, bleek, dat voor ons (na uitgebreid onderzoek van de auto) de barricades opzij gingen en we zo konden inchecken. Er werden uitgebreide excuses gemaakt voor dit ongemak. Dit hotel is ook niet zomaar een hotelletje, het is het "flagship" hotel van Marriott. Ik denk ook, dat ze tijdens deze conventie geld verliezen, want niet hotel gasten mogen niet binnen komen.

Op onze weg naar de 8e verdieping, waar de lobby is, zagen we standjes voor allerlei producten met de "George W. Bush 2004" logo erop.

Misschien kopen we er toch een paar, gewoon omdat we "ER" geweest zijn. Maar Rick en ik hebben zo langzamerhand beiden onse stemmen bepaald, ze gaan naar John Kerry. Dat maakt het allemaal een beetje vreemd om tussen al deze George Bush supporters te zitten.

De veiligheidsmaatregelen hier op Times Square zijn ongelooflijk! Bij iedere winkel staan minstens twee politieagenten. Je mag alleen dit hotel binnen als je een sleutel kunt laten zien. Allemaal wel gerustgevend, maar aan de andere kant moet dit de hotels heel wat kosten, want niemand van buiten mag bij de restaurants eten, bijvoorbeeld.

Onze kamer is op de 19e verdieping met uitzicht op het neon van Times Square en de TKTS stand. Aan de linkerkant zien we de rivier. Een beter uitzicht kun je je eigenlijk niet wensen!

Vanmiddag nam ik Kai en Saskia mee op Times Square. Eerst naar de TKTS stand, waar je goedkopere theatertickets kunt krijgen. Vandaag was er niet veel, maar morgen hopen we tickets voor 42nd Street te krijgen. Deze show houdt er in januari mee op en ik heb hem nog nooit gezien.

Terwijl we naar Toys R Us liepen, werd ik aangehouden door het Japanse nieuws voor een interview. Vraag: "Are you American?" Antwoord: "Yes" Vraag: "What does the first lady do" Antwoord: "Work on social issues. Laura Bush works to combat illiteracy in schools" Vraag: "What do you think of Teresa Heinz-Kerry" Antwoord: "A very opinionated lady. Someone who will be there to make life easier for the less privileged in this country." Vraag: "Who is your favorite first lady ever?" Antwoord: "Jackie Kennedy-Onassis" "Why?" "She was like a queen, a very interesting personality, someone who spoke to most people". Het was vreemd zo geinterviewd te worden op straat. Wie weet ziet men mijn gezicht nu in Tokyo!

Bij Toys R Us gingen Kai en ik in het reuzenrad. Saskia was er te bang voor. Het duurde best lang voor we er weer uit mochten, maar Kai genoot.

Kai en Saskia vonden beiden een speeltje bij die immense speelgoedwinkel en ik had verder letterlijk geen kind meer aan ze!

Rond 18 uur kwam Rick terug van Madison Square Garden, waar de conventie wordt gehouden. Hij nam een douche en we dronken samen wat beneden. Helaas vergat de serveerster onze sate's en had Rick dus geen eten. Kai en Saskia kwamen vervolgens beneden en aten de sate's en hadden een drankje.

Met zijn drieen aten we bij Planet Hollywood, een restaurant dat in Washington dicht is gegaan, maar hier hadden ze lekker eten. Nu zijn we rustig op de hotelkamer, wat een ervaring deze conventie!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home