Tuesday, August 31, 2004

Dag 2: het American Museum of Natural History

Vannacht hebben we allemaal maar matig geslapen. Het was lawaaierig buiten, echt stadslawaai, sirenes en dergelijke. En natuurlijk zijn we dat in onze dorpse omgeving niet gewend.

Ook kreeg ik midden in de nacht opeens een paniekgevoel over het verblijven op de 19e verdieping! Opeens ging door me heen, wat die mensen in hun laatste momenten in de World Trade Center moeten hebben gedacht, om van de 90e verdieping of zo naar beneden te moeten! Brrr! Geen slaapbevorderende gedachten, dat is zeker!

Rond 9 uur besloten we toch maar op te staan, want het is natuurlijk zonde een dag in New York te verslapen. Ik ben gaan sporten in het fitness center, wat het mooiste is, dat ik ooit in een hotel heb gezien. Zelfs de fitness centers in Las Vegas waren minder mooi. Het fitness center kijkt uit over Times Square en ik bevond me in het gezelschap van de Republikeinse delegatie uit Ohio en die uit Californie.

Het is wel duidelijk, dat deze conventie een sociale aangelegenheid is. Iedereen is vrolijk en vriendelijk.

In het hotel kun je Republikeinse souvenirs kopen. Een ervan is een pluche olifant (het Republikeinse symbool) met Amerikaanse vlaggenstof oren. Misschien, dat ik die toch wel wil hebben. Een aandenken aan deze conventie is wel leuk. Het sweatshirt waarop met grote letters "Republican" staat is me wat te veel van het goede. Maar misschien krijg ik, als ik ze heel lief aankijk, wel zomaar een button met Laura Bush erop van de ladies van "Tribute to Laura Bush", die iedere dag op de 3e verdieping hun buttons en t-shirts uitgestald hebben liggen.

Buiten op straat zagen we vandaag een paar kleine groepjes anti-Bush protesters, maar de grote groepen zijn we nog niet tegengekomen. Wel zag ik vanmiddag een heel grappige anti-Bush protester met een hele Bush pop, waar ik natuurlijk een foto van moest hebben.

Na een brunch (het was inmiddels al bij elven) bij een van de deli's aan Times Square te hebben gegeten, kochten we tickets voor de show "42nd Street" voor morgenavond. Deze show houdt er 2 januari mee op en Rick heeft hem toch al gezien, dus was het een goede keus om zonder hem te doen.

Met een van de bekende gele New York taxi's lieten we ons vervolgens naar het American Museum of Natural History brengen, wat bij Central Park ligt. Het museum is gehuisvest in een enorm klassiek gebouw, dat ons eigenlijk wel deed denken aan het National Museum of Natural History bij ons in Washington DC.

Dit museum in New York is gigantisch! We hebben er 4 uur in doorgebracht en nog hadden we lang niet alles gezien wat we wilden. Grote indruk maakte de tentoonstelling van allerlei verschillende kikkersoorten, de enorme hal met allerlei mineralen en edelstenen en de hallen met zoogdieren. Dat twee steden, niet zo ver van elkaar, zulke interessante natuurlijke historie musea kunnen hebben!

Om een uur of drie waren we moe van het innemen van kennis en besloten een taxi terug te nemen naar het shopping district aan 5th Avenue. Daar had Saskia haar zinnen gezet op de nieuwe "American Girl" winkel. De poppen van die winkel zijn flink duur, maar ook erg mooi. We hebben nu dus een dolgelukkig meisje in de zevende hemel met haar nieuwe pop!

Kai wilde dolgraag zijn collectie Nano blocks aanvullen en dus gingen we terug naar de Toys R Us om daar een paar meer dozen aan te schaffen. Hij zit nu vergenoegd op het bed te bouwen.

Omdat Rick al om 18:30 weer present moest zijn bij de conventie, besloten we de lunch over te slaan en een vroeg diner te eten. Jaren geleden hadden we een sushi restaurant gevonden met de heerlijkste en origineelste maki rollen, die we ooit geproefd hadden. Het was even zoeken, maar tot onze blijdschap vonden we Haru terug en genoten er als enige gasten van een heerlijk etentje.

Al gauw was het tijd voor Rick om in zijn nette jasje en dasje zich weer een weg te banen door de drukte naar Madison Square Garden. Een van de sprekers vanavond zou Arnold Schwarzenegger zijn en Rick hoopt van harte hem persoonlijk te zien. Hij vond de conventie wel erg interessant gisteren. Ik zou zo graag mee naar binnen willen sluipen!

De kinderen en ik besloten, na een uurtje rusten op de kamer, toch weer even naar buiten te gaan en wat winkels te kijken. Wat ik hier het leukst vind is mensen kijken. Wat een types zie je!

Er stond een mannelijke straatartiest uitgedost als het Vrijheidsbeeld net buiten ons hotel, toen we terugkwamen lag hij half naakt in een tuinstoel. We zagen vrouwen met borsten die onbeschrijflijk groot waren met topjes, die voor een normaal figuur bedoeld waren, met alle gevolgen van dien. Een man met een bijbel stond op de hoek van de straat iedereen hel en verdoemenis toe te gillen. Je vraagt je af hoe de politie de "gewone" gekken van de "gevaarlijke" gekken moet onderscheiden!

Eenmaal terug in het hotel zijn we in de lobby bar nog wat gaan drinken en hebben we een heel lekker dessert van 3 verschillende cheesecake lollies besteld. Ze waren overgoten met witte, melk en pure chocolade en kwamen met 3 vruchtensauzen. Heerlijk!2 Comments:

At 11:51 AM, Blogger Aad&Judith said...

Petra&Rick En de Kids,

Het is hartstikke leuk als ik je verhaal lees, allemaal (nu)herkenbare dingen die ik lees. Ook hier volgen we de verkiezingen op de voet. In het nieuws laten ze ons weten dat Bush gaat winnen c.q. voor ligt in de stemmen. Graham is jaloers omdat jullie in zijn favoriete store zijn geweest...Toy'R'us.
Heel veel groeten,
Aad&Judith and Tha_Boyzzzz

 
At 3:47 PM, Blogger Kasaka said...

Hee, hoi Aad en Judith!

Jullie zullen het niet geloven, maar we dachten aan Graham toen we in de Toys R Us waren. We hadden gelezen hoe leuk hij die zaak vond. Ook Kai is er dus dol op. Het blijft een opwindende stad, dit. Ik ben dol op Washington, zoals jullie weten, maar dit is weer zo heel anders!

 

Post a Comment

<< Home