Friday, September 03, 2004

Dag 5: Mars 2112

Eigenlijk was het de bedoeling vanochtend vroeg al te vertrekken, want Kai zou een introductie bij zijn nieuwe school hebben vanmiddag. Gisteravond vertelde Kai me echter, dat hij dat niet nodig vond en liever nog wat extra tijd in New York door wilde brengen.

Zo werden we vanochtend voor de laatste keer met het zicht op de neon van Times Square wakker. Na alles ingepakt te hebben en aan de bellcaptain te hebben afgeleverd om het voor ons vast te houden, liepen we de stad weer in.

We aten een snelle snack bij hetzelfde Europa cafe waar we dinsdag ontbijt aten en brachten daarna op Kai's verzoek een bezoek aan het Madame Tussaud museum aan 42nd Street.

Ik heb heel goede herinneringen uit mijn kindertijd aan het Tussaud museum in Amsterdam en meet alle wassenbeeldenmusea aan die herinneringen. Dit museum heeft een heel stel interessante figuren, zoals presidenten, allerlei acteurs, actrices en zangers en een aantal historische figuren. Het is leuk opgezet, alsof je bijvoorbeeld een deel van een gala bent in een van de zalen.

Kai en ik zijn ook de "horror" kamer nog ingegaan, maar daar bleken levende acteurs te zitten, die je op iedere hoek bang maken. Wij vonden dit minder, liever hadden we griezelige scenes in was gezien.

Al met al vermaakten we ons allemaal, tot haar eigen verbazing Saskia incluis (gelukkig hebben we met haar niet eens de griezelkamer geprobeerd, dat zou een regelrechte ramp geweest zijn!).

Eenmaal weer buiten liepen we naar de NBC winkel aan Rockefeller Center. Hier werden buiten al voorbereidingen getroffen voor de US Open, die morgen begint. Saai is het in ieder geval nooit in New York!

In de winkel vond Kai (wiens dag het vandaag echt was) het t-shirt, waar hij naar zocht. Het is een t-shirt van de show "The Apprentice", waarin Donald Trump iedere week iemand uit een groep entrepeneurs, die om een baan onder hem wedijveren, ontslaat met de onsterfelijke woorden "You're fired".

Voordat we de baggage en auto gingen ophalen aten we lunch, alweer op Kai's verzoek, bij het thema restaurant "Mars 2112". Voor je dit restaurant binnengaat, ga je in een simulator naar "Mars", met veel heen en weer geschud. Het is wel grappig gedaan.

Vervolgens kom je op "Mars" in het restaurant. Daar lopen Marsmannetjes rond en is alles rood. Het eten is redelijk, maar de kinderen vonden het natuurlijk prachtig.

En nu zijn we alweer bijna thuis. Wat is deze week omgevlogen! En wat ben ik blij, dat ik mee ben gegaan, het was weer een fantastische ervaring!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home